tisdag 12 september 2017

Under odjurspälsen

"Han är den vackraste varelsen på denna jord"


Signe går i nian i en skola i Uppsala. I parallellklassen går Joel. Joel som Signe inte kan sluta tänka på. Problemet är väl bara att Joel inte direkt verkar vara kär i Signe, även om hon ibland inbillar sig att han kanske är det trots allt. Trots att hon är konstig och ful. Ett odjur.

Innan var det Signe och kompisen Minna, men nu umgås det knappt alls. Och Signe är så ensam. Förutom när hon ikläder sig rollen som Frida från Karlstad, på internet. Frida från Karlstad chattar med Joel nästan varje dag, men nu är det höstlov och Joel vill att dom ska träffas i verkligheten...

Och mitt i allt träffar Signe Manga-Magnus. Trots att han är en ful tönt är allt så lätt med honom och Signe kan vara sig själv. Men hur går det egentligen ihop när det är Joel hon är kär i?

Jag gillar den här boken så himla mycket! Signes funderingar, känslan av att det är precis såhär det är att vara tonåring och så allt som sägs lite mellan raderna. Boken handlar om mer, än bara kärlek. Psykisk ohälsa och utanförskap är också viktiga ingredienser i berättelsen. Det enda jag har lite svårt för är tidsmarkörer som exempelvis ICQ. Samtidigt förstår jag att det är lite svårare att skriva om catfishing i tider av snapchat. För idag skulle det nog inte räcka med att skicka en ynka bild på sig själv.

Författare: Klara Krantz
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 285
Första meningen: "Han är den vackraste varelsen på denna jord"

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar