onsdag 21 februari 2018

Den här veckan är min

Det är höstlov och huvudpersonen som går i nian har lyckats lura sina föräldrar så att hon kommer vara ensam hemma hela veckan. Mamma är med sitt nya ragg på solsemester och tror att hon bor hos pappa och pappa har förstås ingen aning om att mamma dragit iväg.

Det verkar finns ett mål den här veckan, utöver att vara fri och gå på fester, nämligen att äntligen få ligga. Helst med Lukas, som hon hånglade med förra festen. Som sa att han skulle ringa, men hittills inte har gjort det...

Huvudpersonen är väldigt omogen och beter sig rätt illa mot de flesta utan att man riktigt förstår varför. Hennes enda intresse verkar vara att hångla med olika killar så fort hon tror att Lukas inte är intresserad. Hon har egentligen bara en kompis, Tove, och henne beter hon sig taskigt mot boken igenom. Tove lyckas vara mer mångbottnad och intressant som karaktär trots att hon bara är en bifigur.

En kille i boken verkar vara nån slags potentiell våldtäktsman, men det viftas bara bort lite med "han är ett svin". Jag vet inte riktigt varför, men den här boken känns tyvärr lite passé. Som en bok jag skulle kunna ha läst när jag var tonåring. Och visst, många tonåringar kan ju vara dryga och omogna ibland, men de här stereotyperna känns bara för mycket.


Författare: Ingrid Olsson
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 152
Plus: Boken är både kort och lättläst

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar