måndag 5 november 2018

Ord i djupaste blått





"Jag öppnar ögonen vid midnatt till ljudet av havet och min brors andhämtning"




Rachel har länge varit kär i sin bästa kompis Henry, som inte har en aning om hennes känslor. Henrys föräldrar driver en antikvarisk bokhandeln och som del av bokhandeln har dom något de kallar för brevbiblioteket. Där står massor av böcker som man kan lämna brev till andra i. När Amy fångar Henrys uppmärksamhet förstår Rachel att det är dags att agera. Hon lämnar ett brev till Henry där hon förklarar sin kärlek.

Tre år senare kommer Rachel tillbaka till staden hon vuxit upp i. Men allt är förändrat. Hon och Henry har knappt haft någon kontakt sen han valde att inte svara på hennes brev, vilket var enkelt då hon strax därefter flyttade till en annan stad. Den största, värsta förändringen är dock att Rachels lillebror Cal är död. Det är så jobbigt att Rachel inte ens förmår sig berätta det för sina vänner.

Boken växlar mellan Henry och Rachel som berättare, men tyvärr är det ibland svårt att skilja deras röster åt. Men på det stora hela är det en fin och läsvärd bok som handlar om sorg och saknad, men även kärlek mellan människor såväl som kärleken till litteraturen.

Författare: Cath Crowley
Antal sidor: 286
Utgivningsår: 2018
Första meningen: "Jag öppnar ögonen vid midnatt till ljudet av havet och min brors andhämtning"

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar