fredag 20 november 2015

Zelda - Uppbrott och utbrott

 "FOLK ÄR INTE KLOKA PÅ INTERNET!" 

Har nu äntligen hunnit inte bara börja läsa utan även avsluta del fyra i Lina Neidestams serie om åttiotalisten och feministen Zelda. I del 4 har Zelda och pojkvännen (kulturmannen Cesar) öppnat upp sin tvåsamma relation, vilket inte är så lätt för Zelda som hon kanske trott.

Albumet är fyllt av frustration och feministiska iakttagelser i sann Zelda-anda, en del läsare verkar börja tröttna men jag måste erkänna att jag fortfarande älskar det. En del strippar upprepar sig, bland annat de som berör internationella kvinnodagen vs. internationella mansdagen. Men vad gör väl det? Även dagens datum har tagit sig in (på sida 126 hittar ni det), 20 november är det Transgender dag of remembrance för er som glömt. Att hatkören på nätet är stor och att kvinnor backstabbar varandra lite för ofta är något många vet, men Lina Neidestam porträtterar det med en träffsäkerhet som lyser upp i höstmörkret.

Har du inte läst Zelda än har du nånting underbart framför dig, än så länge finns det fyra album utgivna. Zelda, Zelda - Kampen fortsätter, Zelda vs. patriarkater och nu Zelda - Uppbrott och utbrott. Och för er som likt mig inte kan få nog finns även serienovellen Sex out west, kanske nått även för dig som bara tycker att det är långt till sommaren?
/Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar