onsdag 20 januari 2016

Djupa roDavid, bokens berättarröst, och Ludde befinner sig i Norge för att rensa fisk. Paula har flyttat till Uppsala för att plugga. Tove solar på en strand någonstans i Asien, där hon reser runt. De har alla tagit studenten och lämnat den småländska hålan. Men deras kompis Jonathan, som är ett år yngre, är kvar. Eller kvar är han väl inte egentligen, för när boken börjar måste vännerna åka tillbaka för att begrava honom. Han har nämligen varit med om en tragisk drunkningsolycka vid vattnet Djupa ro. Jonathan är död.

Återförenade försöker de förstå hur Jonathan kunde drunkna. Varför badade han ensam, varför var han full? Det funderas mycket på vilka roller de alla haft i gänget och i livet i stort.

En vemodig bok om att vara ung, växa upp och hitta sin plats. Men också en bok om hemligheter och vad de kan göra med människor. trots att boken behandlar ett sorgligt och allvarligt ämne så lyckas den samtidigt beröra det fina, som kärlek och vänskap. Glädje. Och det är väl så livet är, att även i det djupaste mörker finns hopp. Den här boktrailern fångar stämningen i boken väldigt bra.

Bildresultat för djupa ro

 

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar