tisdag 31 maj 2016

Vilse

“Kroppen ligger där, slapp och varm”

Frida, Victor, David, Lovisa, Elsa och Zac. Sex ungdomar på konfirmationsläger i de Jämtländska fjällen. Sex ungdomar som hamnar på efterkälke under en kanotfärd. Efter att ha paddlat i timmar utan att komma ifatt de andra bestämmer gruppen sig för att slå läger på land. Ovetandes om att någon där ute bevakar dem försöker gruppen reda ut hur de bäst ska ta sig fram till de andra. Det dröjer inte länge innan konflikter bryter ut bland tonåringarna som är vana vid skolans hierarkier.

Vi får ta del av berättelsen från Elsa, David, Zac och Fridas synvinkel samtidigt som vi emellanåt får glimtar av vad den anonyma betraktaren ser. Han som inte vill ha tonåringarna i sin närhet, han som är beredd att gå långt för att få bort dem.

Parallellt med spänning varvas vanligt tonårsliv. Pirret i magen när man ligger nära någon, svartsjuka, konflikter och ensamhet. I spänningen ligger både hela grejen med det yttre hotet både från människa och natur. Hur ska de klara sig ute i vildmarken när den medhavda maten tar slut? Hur långt ska det dröja innan någon hittar dem?


Författare: Karina Berg Johansson
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 204
Plus: Bladvändare
Minus: Lite väl könsstereotypt och heteronormativt
Första meningen: Kroppen ligger där, slapp och varm

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar