fredag 21 oktober 2016

Ingen normal står i regnet och sjunger
“Stranden är öde och Charlie vill nakenbada, men jag säger att det här antagligen är Danmarks mest långgrunda bad och att nakenvada inte alls är lika härligt som att nakenbada”Ella och Charlie är bästa vänner och har varit det sen dom var små. Det är dom två mot allt, för evigt. Ella går sista året på gymnasiet och Charlie som är ett år äldre jobbar på en förskola. I hennes klass går bland annat Svante och Niki. Niki som har så mycket vettiga åsikter, men som ändå är lite störig. och Svante som inte riktigt är som Ella skulle vilja. När Charlie och Niki blir ihop blir det jobbigt för Ella som stundvis känner sig utanför och som tvingas komma tillrätta med sina egna känslor.

Ella och hennes vänner funderar mycket på det här med könsroller, men det blir aldrig tungt. Boken skildrar vardag med vänskap, kärlek, familj och framtidsplaner på ett roligt men framför allt trovärdigt sätt. Jag skulle vilja krypa in i boken och vara med.


Författare: Sara Ohlsson
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 216
Plus: Boken tar upp viktiga frågor på ett självklart och enkelt sätt
Första meningen: “Stranden är öde och Charlie vill nakenbada, men jag säger att det här antagligen är Danmarks mest långgrunda bad och att nakenvada inte alls är lika härligt som att nakenbada”


/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar