tisdag 25 oktober 2016

Vi är en
“Här Är Vi”


Grace och Tippy är 16 år och sammanvuxna tvillingar. Dom är två olika individer med olika tankar och känslor men på samma gång är dom ändå en och samma. De är varandras närmst vänner. När familjens ekonomiska situation försvåras av att pappan varit arbetslös ett tag har systrarna inte längre möjlighet att få hemundervisning, utan måste börja på en privatskola som staten bekostar.

Till en början vill dom inte alls, eftersom de är vana vid att får utstå många blickar och glåpord när dom rör sig i offentligheten. Samtidigt är det förstås en stor chans att lära känna människor utanför familjen och att kanske till och med få vänner. Kanske till och med något mer än bara vänner. När systrarna var nyfödda trodde läkarna inte ens att de skulle överleva sin tvåårsdag, så när Grace gradvis börjar må sämre finns det stora risker att saker och ting kan gå riktigt illa.

På ett poetiskt sätt skildras här svårigheterna och styrkan som systrarna har. Trots att boken har över 400 sidor går den snabbt att läsa eftersom varje sida är luftig och meningarna korta.


Författare: Sarah Crossan
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 435
Plus: En originell berättelse
Minus: Slutet
Första meningen: “Här Är Vi”

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar