tisdag 22 november 2016

Let it snow - magisk julhelg i tre delar

Snöstorm, kärlek och minigrisar
= en magisk julafton

Den här boken rymmer tre separata berättelser som ändå kretsar kring ungefär samma personer och händelse, en riktigt ordentlig snöstorm i staden Gracetown. Låt det snöa!

I första delen får vi träffa Jubilee vars tåg fastnar i en snöstorm när hon är på väg till sina morföräldrar efter att hennes föräldrar hamnat i häktet efter ett shoppingupplopp (!). Hon går av tåget och pulsar sig genom snön till ett nattöppetn Waffle House. Efter henne följer en snygg kille och en hel hord med cheerleaders. 

I del två har Tobin, Greven och JP en vanlig filmkväll när deras kompis som jobbar på Waffle House ringer och ber dom skynda sig dit för där finns cheerleaders som vill spela Twister. Det finns dock en hake, de måste hinna dit innan tvillingarna Reston. Nu börjar en äventyrlig färd.

I sista delen möter vi Addie som råkade vara lite otrogen mot sin pojkvän och till följd gjorde slut. Och nu ångrar sig bittert. Hon hade hoppats på att han skulle dyka upp efter ett mail hon skickat, men han kommer inte. vad Addie inte vet är att även han fastnat i stormen. 

Vad alla tre berättelserna har gemensamt, förutom snö, är kärlek, dramatik och en stor portion humor. 


Författare: Maureen Johnson, John Green & Lauren Myracle
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 332
Plus: Trots att berättelserna handlar om olika personer så lyckas författarna väva ihop berättelserna med varandra så att historien ändå förs framåt. 
Minus: De tre olika berättelserna är olika, inte lika bra och engagerar inte alla lika mycket.
Första meningen: "Det var julafton"

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar