måndag 5 december 2016

Ingenting och allting

Snart 18-åriga Maddy lever med en obotlig sjukdom, en variant av SCID, vilket i princip innebär att hon är allergisk mot världen. Vad som helst kan utlösa en dödlig allergisk reaktion. Som tur är får Maddy bo hemma eftersom hennes mamma är läkare. Huset är specialbyggt med filter som byter ut luften flera gånger om dagen och för att ta sig in måste man gå igenom en särskild sluss som gör att yttervärlden inte följer med in.

Maddy lever instängd i huset med mamman och sköterskan Carla som enda sällskap. Lärarna har hon kontakt med via skype. Maddy har accepterat att det är så hennes liv ser ut, men så flyttar det in en ny familj i huset bredvid. En mamma, en pappa, en dotter och en son, Olly. Maddy blir genast nyfiken på Olly som brukar klättra upp på taket på kvällarna.

De lyckas byta e-post med varandra och börjar för mejla och sedan chatta med varandra. Hela Maddys värld förändras och från att ha varit nöjd längtar hon nu efter något mer. Men vad ska man göra när man riskerar att dö om man tar i den man är kär i?

En gripande bok om kärlek, att växa upp och tvingas till svåra beslut. Och så en del twister förstås!

Författare: Nicola Yoon
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 295
Minus: I slutet händer allt väldigt snabbt och allt reds inte riktigt ut.
Första meningen: "Jag har läst många fler böcker än du"

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar