fredag 17 mars 2017

Om jag försvann
”Den första Mila var en hund.”


Mila ska följa med sin pappa till New York för att träffa pappans barndomsvän Matthew, men precis innan de ska åka får de ett samtal från Matthews fru som berättar att han försvunnit. Matthew har alltså på morgonen några dagar tidigare tagit sina saker för att åka till jobbet och sen bara försvunnit. Mila och hennes pappa bestämmer sig för att åka ändå, de kan ju hjälpa till att leta och han borde ju komma tillbaka snart. Han visste ju att dom skulle komma ända från London för att hälsa på.

Mila ser på sig själv lite som en detektiv, hon ser saker och lägger ihop detaljer. Vi får i Om jag försvann följa med Mila och hennes pappa på en roadtrip genom ett snöstormigt USA i jakten på den försvunna vännen.

Om jag försvann är en stillsam men väldigt spännande berättelse. Mila kommer själv från en stabil och kärleksfull familj så mötet med Matthews anhöriga väcker många frågor. Mila iakttar vuxenvärlden, dess skavanker och försöker förstå. Varför skulle han bara lämna sin fru och sitt lilla barn? Han har även lämnat hunden som annars alltid var med honom. Varför?

Vet du inte vad du ska läsa i påsk är det här ett starkt tips!

Författare: Meg Rosoff
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 248
Plus: Mila är en intelligent och spännande huvudperson, jag gillar att vara i hennes huvud
Minus: På engelska kom boken redan 2013, synd att översättning ibland tar sån dit
Första meningen: ”Den första Mila var en hund.”

/Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar