måndag 5 juni 2017

Tusende våningen
"Ljudet av skratt och musik dog ut på tusende våningen och festen tog långsamt slut när till och med de stökigaste av gästerna slutligen stapplade in i hissarna och åkte ner till sina hem"Manhattan år 2118. I en gigantisk skyskrapa som sträcker sig tusen våningar upp i luften och rymmer både bostäder, skolor, restauranger och shopping bor människor från olika samhällsklasser. De rikaste bor förstås högst upp och de fattigaste längst ner.

Vi får följa Avery som är hemligt förälskad i sin adoptivbror Atlas, Leda som hemlighåller att hon nyss kommit tillbaka från rehab, Watt som opererat in en förbjuden kvantdator i sin hjärna, Eris som tvingas flytta ner i tornet hierarki efter att en familjehemlighet avslöjats och Rylin som tvingats hoppa av skolan för att försörja sin syster efter att mamman gått bort. 

Alla dessa ungdomars liv flätas samman på olika sätt och alla bär de på hemligheter som de inte vill ska komma upp till ytan. Den spänning som driver boken framåt är att man redan i början får veta att någon efter en fest kommer att falla från tornets topp (Självmord? Olycka? Mord?). I övrigt är det en ganska ytlig roman med endimensionella karaktärer som mest ägnar sig åt shopping, droger och lögner. 

Författare: Katharine McGee
Utgivningsår: 2016
Antal sidor: 426
Plus: Kul med en bisexuell huvudperson, det är inte så ofta vi möter det i litteraturen
Minus: Det kommer en fortsättning. Det hade verkligen räckt med en bok känner jag spontant.
Första meningen: "Ljudet av skratt och musik dog ut på tusende våningen och festen tog långsamt slut när till och med de stökigaste av gästerna slutligen stapplade in i hissarna och åkte ner till sina hem"

/LinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar