torsdag 17 augusti 2017

En av oss ljuger

"En sexvideo. En eventuell graviditet. Två otrohetsskandaler. Och det är bara den här veckans nyheter"Fem elever får kvarsittning efter att olovligen haft med sig mobilerna på lektionstid. Bara fyra kommer levande därifrån. Vi har pluggisen Bronwyn, omtyckta sportfånen Cooper, populära Addy, missanpassade langaren Nate och så Simon, han som ligger bakom den populära skvallerappen About That som alltid levererar skvaller av den sort som förstör liv. 

Simon får en allergisk reaktion och dör. Till en början anses det vara en olyckshändelse, men det dröjer inte länge innan de fyra blir misstänkta för mord. Men vem av dom gjorde det? Och varför? Vem kan man lita på? 

En väldigt spännande bok som är lika mycket en deckare som en beskrivning av high school-livet och vad man gör när hela ens liv vänds upp och ner. Trots att huvudpersonerna till stor del är klichéartade så har de flera dimensioner och utvecklas under bokens gång. Även om det går att lista ut en del saker så kommer det en hel del twister. Boken berättas ur alla fyras perspektiv, även om det ibland är svårt att skilja berättarrösterna åt. 

Författare: Karen m McManus
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 389
Plus: Addys omvandling från prom queen till badass.
Minus: Det otroligt fula omslaget. Kom igen, gör om gör rätt.
Första meningarna: "En sexvideo. En eventuell graviditet. Två otrohetsskandaler. Och det är bara den här veckans nyheter"

/Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar