torsdag 24 augusti 2017

Hata Gustavsberg

"... och vad var det för sexualitet du hade nu igen? Jag har nämligen glömt. Det är ju så hiiiimla svårt att hålla koll på sina syskons sexualitet"*Miranda går i nian och bor i hålan Gustavsberg. Där händer aldrig någonsin någonting. Miranda är så jävla trött på allt. Svennebananradhusen, skolan, hopplösa släkten och till och med sina bästa kompisar, Liv och Moa. En kväll under en släktmiddag kommer Moa ut som gay, men efteråt blir hon osäker på om hon verkligen är lesbisk. Kanske lite bi? Men men, det är väl bara att köra på!

Detta blir i alla fall startskottet för ett helt annat liv för Miranda, eller? Ingen verkar bry sig nämnvärt, men sen börjar hon få kontakt med coola Sanna från parallellklassen och plötsligt är ingenting som vanligt.

Överlag en bra och rolig bok för främst högstadiet, som tar upp en hel del allvarliga ämnen. Det handlar både om skolan, familjen, kompisar och kärlek. Vem man är och hur man vill vara.

Författare: Agnes Lindström
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 238
Plus: Det är sällan böcker handlar om bisexuella personer, om hon nu ens är det. Det framkommer inte helt, så jag gissar (och hoppas) friskt.
Minus: Referenserna känns gamla emellanåt. Som att författaren föreställer sig en tid när hon var ung.
* Sida: 73

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar