fredag 11 augusti 2017

Idag är allt"Jag vet att det inte finns något sådant som att
man är skapta för varandra, ändå står jag här och undrar..."
Daniels föräldrar är från Sydkorea. De vet hur fattigdom känns och har gjort allt för att deras söner inte ska behöva uppleva det. Idag har Daniel en viktig intervju som kan avgöra om han kommer in på Yale, där han förväntas studera medicin. Det enda kruxet är att Daniel inte vill bli läkare och att han just nu är mycket mer intresserad av poesi. 

Natashas värld har slagits i spillror. För ett par veckor sedan upptäcktes det att hon och hennes familj är illegala invandrare och i kväll kommer de att utvisas, skickas tillbaka till Jamaica. Den senaste veckan har Natasha gjort allt hon kan för att familjen ska få stanna, utan resultat. 

Av en slump (eller ödet? Eller ett Gudomligt ingripande?) korsas Daniel och Natashas vägar denna dag. Daniel blir blixtförälskad, övertygad om att dom är menade för varandra. Han gör allt han kan för att övertala Natasha, som inte tror på ödet och som vet att det ändå aldrig kommer kunna bli något. 

En fin och emellanåt sorglig bok om hur livet händer och hur viktig en enda dag, eller en enskild händelse kan vara för människor. Jag läser och hoppas att Natasha ska bli lika kär och att hennes familj ska få stanna.

Författare: Nicola Yoon
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2017
Plus: Fina och oftast mångfacetterade karaktärer 
Minus: Till en början blir mitt läs-flow stört av de kortare småhistorierna om andra än huvudpersonerna.

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar