onsdag 18 oktober 2017

De försvunna

Författare: Cecilia Lidbeck
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 253
Plus: Passar för olika åldrar. Skulle främst  rekommendera den för åk 5-7
Minus: Boken ser ut som en rysare, men den levererar kanske inte helt klockrent som just det.

Judit ska på läger. Bussen hon och de andra åker i tar dom längre och längre in i skogen och bort från civilisationen. Plötsligt händer det som inte får hända, bussen glider av vägen och busschauffören dör. De ca 10 barnen och deras ledare står nu ganska handfallna. Ingen täckning finns på mobilerna och Noomi har skadat sin fot ganska allvarligt.

Ledaren bestämmer att han ska gå iväg för att hämta hjälp eller få täckning på mobilen. De andra får stanna kvar. Sen går timmarna och ledaren kommer inte tillbaka. In till bussen vill dom inte gå, där ligger ju busschaufförens kropp.

Barnen befarar det värsta, ledaren kommer inte komma tillbaka. Kanske har han gått vilse, eller något ännu värre. Nu är det upp till som själva att överleva i skogen. De måste slå läger på en säker plats och försöka få tag på mat och vatten. Det dröjer inte länge innan konflikterna haglar inom gruppen.

En spännande och emellanåt sorglig bok med drag av psykologisk thriller, relationsdrama, äventyr och rysare. Gillar den skarpt!

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar