torsdag 4 januari 2018

Norra Latin

“Jag kommer att ställa några frågor nu.”
Blåljus skiner upp fasaden, något har hänt på gymnasieskolan Norra Latin i Stockholm. Kan det som har hänt vara sammankopplat med tidigare händelser för längesen på skolan, läraren som omkom under mystiska omständigheter eller eleven som försvann i tomma intet?
I Norra Latin får vi följa två huvudpersoner Tamar och Clea som går i samma klass på skolans teaterprogram. Tamar har skådespelardrömmar och flyttar ensam från Östersund till Stockholm för läsa teater. Men det är inte helt lätt att bli accepterad i klassen som till stora delar består av en slags “Stockholms-elit”, där flera av eleverna har föräldrar som är skådespelare och i vissa fall redan en karriär som barnskådespelare bakom sig. En person med alla dessa erfarenheter är Clea, den populäraste tjejen i klassen, en riktigt It girl. Clea är tillsammans med Tim den beryktade skådespelaren Jack Helanders son. För Clea och Tim är Tamar helt osynlig, men omständigheterna och skolans mörka förflutna för dem samman.

Till skillnad från Engelsfors-trilogin är den magiska fantasyn mer nedtonad i Norra Latin. Men det har inte så stor betydelse, då gymnasielivet och relationerna mellan karaktärerna är det bästa i boken, i alla fall enligt mig. Det finns väldigt få som skriver om ungdomar lika bra som Sara Bergmark Elfgren. Jag tyckte verkligen om boken och rekommenderar den varmt.
/Adam

Författare: Sara Bergmark Elfgren
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 577
Första meningen: "Jag kommer att ställa några frågor nu."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar