måndag 26 mars 2018

Övergångarna"Trots att det var november och vädret grått som gammal havregrynsgröt letade sig en solstråle in genom de färgade kyrkfönstren och landade på kistan"När Antons morfar dör vänds Antons liv upp och ner. Förutom den stora sorgen efter morfar som han stod väldigt nära så får Anton dessutom veta en farlig hemlighet. Hans morfar var nämligen med i en rörelse som hjälper övergångare.

Nästan inga människor känner till att döden inte är slutet. När vi dör hamnar vi i ett annat rike, Verdisia. Tyvärr har onda krafter styrt Verdisia i decennier och det finns människor (eller ja, spöken om vi ska vara petiga) i Verdisia som samarbetar med människor på jorden för hjälpa Verdisias invånare. Antons morfar var en av dom och nu måste Anton hjälpa en övergångare, d.v.s. en person från Verdisia, som lyckats ta sig till Stockholm via en hemlig tunnel.

Förutom att vara en spännande bok med ett mysterium i fokus handlar den även om hur de tär att ha skilda föräldrar och vilken svår balans det kan vara att få det att funka. Det jag gillar mest med boken är att den väcker en del tankar om sociala orättvisor.

Boken slutar ganska abrupt, och lämnar möjlighet till en uppföljare. Den vet jag dock inte om jag kommer att läsa, för även om boken var spännande, så fångar den mig inte riktigt. Men bland de mellanstadiebarn som gillar spännande böcker med drag av urban fantasy kan denna nog bli populär.

Författare: Andreas Kundler & Lisa Linder
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 318
Första meningen: "Trots att det var november och vädret grått som gammal havregrynsgröt letade sig en solstråle in genom de färgade kyrkfönstren och landade på kistan"
Helhetsbetyg: 3 av 5

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar