måndag 16 april 2018

Inlandet
"På ett ställe där människor studerar en"


Berättarjaget i denna lågmälda debutroman flyttar från södra Sverige upp till ett litet namnlöst samhälle i Norrlands inland, där hennes pojkvän kommer ifrån. Hon hinner inte bo där särskilt länge innan det tar slut mellan henne och killen, men trots det bestämmer hon sig för att stanna kvar. Även om hon inte direkt kan förklara varför.

I samhället är hon en främling och även om ingen riktigt tycks förstå vad hon egentligen gör där så blir hon på sätt och vis så småningom accepterad. Hon blir medbjuden till Hotellet ibland på lördagarna av kollegan Stina och ibland blir hon bjuden på middag hos en annan kollega. Trots att det inte händer så mycket får hon sina små rutiner.

Boken är skriven som små korta fragment, som inte helt verkar följa en kronologisk ordning. Men det är aldrig svårt att hänga med i vad som händer, kanske för att det ibland helt enkelt inte spelar någon roll när det ena eller det andra äger rum.

Jag gillade boken väldigt mycket, men jag förstår om det inte är en bok för alla. Just eftersom det inte händer så mycket.

Författare: Elin Willows
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 203
Första meningen: "På ett ställe där människor studerar en"

/Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar