söndag 23 september 2018

Allt det vackra är inte förstört




"Kära moder! Tack. Verkligen."





Större delen av Ingrids barndom reste hon och hennes mamma, den talangfulla operasångerskan Margot-Sophia, runt i Europa där mamman gästade olika uppsättningar. När hennes stora genombrott är nära händer dock det som inte får hända; hon drabbas av en sjukdom som omöjliggör de högsta av tonerna. Nu är det dags att återvända till Kanada.

Ingrid har verkligen älskat turnélivet runt om i Europas storstäder, men är ändå förväntansfull inför att leva på en och samma plats. Gå i skola istället för att få hemundervisning, och att hitta bestående vänner. Tyvärr blir saker inte som hon tänkt sig. Inte nog med att Margot-Sophia blir alltmer deprimerad över att inte kunna sjunga längre, Ingrid får inga kompisar och tillbringar sitt första år i riktig skola ensam, nästan osynlig.

När boken börjar har Ingrid hunnit bli 16 år och befinner sig på ett vildmarksläger som kommer visa sig vara mycket tuffare än hon någonsin kunnat ana. Sakta men säkert uppdagas små fragment om saker som hänt i Ingrids liv och också är anledningen till att hon hamnat på lägret. En deal hon har med sin mamma...Men varför? Läs boken! Den är värd det.

Författare: Danielle Younge-Ullman
Titel: Allt det vackra är inte förstört
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 434
Första meningen: "Kära moder! Tack. Verkligen."

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar