onsdag 10 augusti 2016

Som stjärnor i natten
“Är det här en bra dag att dö på?”Berättelsen börjar när skolans största freak Finch och populära tjejen Violet möts i skolans klocktorn. Vad man gör där uppe kan bara vara en sak enligt deras klasskamrater. Dit kommer man för att hoppa ner och dö. Eftersom Finch är den han är och Vilotet den hon är drar alla den gemensamma slutsatsen att Violett sprungit efter Finch dit för att rädda honom. Hon är en hjälte! Men gick det verkligen till så?

Efter klocktornsincidenten börjar Finch närma sig Vilotet, till en början till hennes förtret. Men det visar sig snart att de har mer gemensamt än man först kunde tro och att Finch kanske är den enda personen som kan rädda Violet från den depression hon lider av sen hennes syster dog i en bilolycka.

Boken berättas från både Finch och Violets perspektiv, vilket är intressant då man lär känna båda huvudpersonerna bättre. Dessutom ger det boken ett bra driv framåt.

En väldigt gripande bok om sorg, kärlek, vänskap och livet. Alla som gillar John Green eller Rainbow Rowells böcker borde absolut kolla upp denna! Vi har den även på engelska med titeln All the bright places.

Författare: Jennifer Niven
Utgivningsår: 2015
Antal sidor: 392
Plus: Ett viktigt ämne och en hjärtskärande kärlekshistoria
Minus: Bokens omslag är rätt tråkigt
Första mening: “Är det här en bra dag att dö på?”

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar